Tatabánya Mustangs – Dabas Sparks összefoglaló
Facebook Youtube Instagram

Következő mérkőzés

Dabas Sparks

Dabas Sparks

2019.06.09.

VS

Info

Budapest Eagles

Eagles

Tatabánya Mustangs – Dabas Sparks összefoglaló

Ha csak a végeredmény alapján szeretnénk ítélni, nyugodtan mondhatnánk, hogy sima győzelem volt a Sparks számára a tatabányai kiruccanás, a múlt hétvégi fordulóban. Ám a valóságban egy roppant kemény, végig nagy koncentrációt igénylő összecsapás kerekedett a két gárda találkozójából.

30425727_2261496957201284_4299649606678769118_o

Tény, hogy álomszerűen indult a mérkőzés a szikrák számára. Pataki Attila visszahordásából majd’ félpályánál kezdhette meg a meccset a támadószekció és bizony be is mutatkoztak a Mustangs közönségének. Garajszki Ádám rögtön az első playben áttört a hazaiak védelmén és egy 60 yardos touchdownnal mutatta meg ismét, hogy miért ő az egyik, ha nem a legjobb futó a divizíóban. A Mustangs első támadását egy nem jól sikerült punttal fejezte be, 25 yardról jöhettünk. A drive végén ismét Garajszki ért be a célterületre Strupka András passzából, így meglepően korán kialakítva 14 pontos különbséget. Nyilván senki nem mondja, hogy hátradőlt volna a gyors előny láttán, de azért tudat alatt kicsit elkényelmesedett a védelem, ennek eredményeképpen egy passzjáték során feljött a hazai csapat, ám az extrát kihagyták, így 14-6.

A tavalyi szezon végén, a legjobb támadójátékosunknak választott Kulman Bence is villant egyet, közel 70 yardos touchdownjával hűtötte a kedélyeket. Az extra ezúttal kimaradt. A Mustangs támadóalakulata rengeteg passzjátékkal próbálkozott az első félidőben, de nem haladtak úgy, ahogy szerettek volna. A kétperces figyelmeztetés közeledtével beindult a turnover fieszta. Katona Zsombor a saját red zone-unk határán megszerezte első interceptionjét a nagyok között, így debütálva. Ám Strupka András a fair play szellemében szinte azonnal vissza adta a játékszert a Mustangsnak, akik így 20 yardra voltak a félidei felzárkózástól. Az ellenfél irányítójának, Nagy Tamásnak azonban hamar letörte a lelkesedését a Sparks védelme. Ahogy visszatért a pályára, már távozhatott is, mert ezúttal Tóbi Ádám húzta le a passzkísérletét az end zone előtt és robogott vele vissza közel 60 yardot. Innen Strupka ezúttal Kószó Ádámot találta meg, aki sérülés miatt az első fordulót még kihagyta, ám ennek már semmi jele, így ő zárhatta le az első félidőt, 27-6-ra módosítva az állást.

A második játékrész forgatókönyve sem volt teljesen más. Nagyon hosszú Mustangs drive-ok, gyors Sparks pontok. A tatabányaiak volt, hogy 7-8 perces támadásokat is vezettek, így pályán tartva a védelmünket, mley akár fel is őrölhette volna őket, de óriási fegyelemmel, az utóbbi évek legjobb védelmi teljesítményével, jó érzékkel rotálva a játékosokat, sikerült ellehetetleníteni a Mustangs támadójátékát. És ugyan, miután elővették a futójátékot is, haladtak a hazaiak szép lassan előre, de a Sparks védelem mindig akkor villant, amikor igazán kellett. A Mustangs QB üres célpont hiányában kénytelen volt gyakran menekülőre fogni, hisz a defense fal is odaért, Gulyás Dávid egy remek sack-kel tarkíthatta is a statisztikai mutatóit. Nehéz lenne bárkit is kiemelni a védelem oldaláról, mert valódi egységként szuperáltak, mindenki hozzátéve a magáét, a legjobbkor. És visszatérve a labdaszerzéásekre… Kapás László, kezdő linebacker végig parádézott, ezt koronázta meg a meccs hajrájában egy, Pataki által leütött passzból összeszedett interceptionnel, megadva az offensenek a lehetőséget, hogy pontot tegyen a meccs végére.

30072935_2261495590534754_1786103274140359239_o
Garajszki Ádám egyedüli futóként szerepelt az aktív rosteren és hiába tűnik fékezhetetlennek, néha egy kis pihenő neki is kijár. Szerencsére, egy nagy visszatérő, Kállai József személyében egy igazi jolly-jokert üdvözölhetünk, aki a védelemben, a spec teamben és a támadóknál is letette névjegyét, utóbbinál egy futott touchdown képében. Az extra egy rossz snap-pel kezdődött, de Turcsány Bálint és Bíró Krisztián remekül improvizáltak. A be nem tervezett kétpontos kísérlet jól sült el, így 35-6. A meccs végén a Mustangs irányítója még futott egy hatpontost, egy újabb hosszú drive végén, szerencsére már nem volt tétje, így a vége 35-12. Megérdemelt győzelem, komolyabb hiba nélkül mind a támadók, mind a védők részéről, bámulatos teljesítményt nyújtva. Az, hogy mindössze egyszer puntoltunk, sokat elmond a támadóink hatékonyságáról.

“Rendkívül fontos győzelmet sikerült szereznünk a hétvégén! Ami viszont még örömtelibb, hogy támadásban és védekezésben is nagyon jól játszottunk! Hosszú még az út, de két győzelemmel kezdtük a bajnokságot, aminek önbizalmat kell adnia a folytatáshoz. Meccsről meccsre kell gondolkodnunk és fejlődnünk ahhoz, hogy a végén elérjük célunkat. A viszonylag nagy pontkülönbség ellenére, ez egy igazán kemény és nehéz mérkőzés volt. Rengeteget tanultunk belőle. Izgatottan várjuk a folytatást!” – Bíró Krisztián, vezetőedző.

30052508_2261499560534357_8524970342696843648_o
Legközelebb, április 29-én a Jászberény Wolverines csapatát fogadjuk hazai pályán. A legutóbbi két randevú alkalmával a Sparks örülhetett a meccs végén, reméljük most sem lesz másképp. A kezdőrúgás időpontja 15:00, a belépés ingyenes. A Mustangs – Sparks mérkőzés teljes egészében visszanézhető weboldalunkon, a videók menüpont alatt. Ajánljuk figyelmetekbe!


2018 április 19.