Startol a Junior bajnokság! Interjú Katona Zsomborral
Facebook Youtube Instagram

Következő mérkőzés

Dabas Sparks

Dabas Sparks

GAME DAY

VS

Info

Budapest Eagles

Dabas Sparks

Startol a Junior bajnokság! Interjú Katona Zsomborral

Elindult a 2018-as utánpótlás bajnokság!

Ugyan, egyelőre még külön utánpótlás csapatunk nincs, mégsem marad Sparks érdekeltség nélkül a nemrég indult Junior bajnokság sem. A Budapest Eagles fiataljai között pallérozódik tovább Katona Zsombor többek közt, aki tavaly a felnőtt csapatunkban is igen nagy szerepet kapott és derekasan helyt állt. Ugyan az első fordulóban a Nyíregyháza Tigers ellen 16-0-ás vereséget szenvedtek, de nem csüggednek. Ifjú cornerbackünket kérdeztük ki.

Katona Zsombor

Mindig is vártam a Junior szezont. Régen látott csapattársak, edzők, szülők, szurkolók. Busszal mentünk fel, minden ilyen utat nagyon élvezek mert a végén egy újabb meccs vár. Az öltözőben remek hangulattal és egy kis izgalommal várjuk már, hogy pályára léphessünk. Kimegyünk, dobálunk egy kicsit, bemelegítünk. Majd, ahogy közeledik a kickoff, egyre jobban szorul össze a gyomrom. De ez természetes, idővel hozzászoktam már

A vereség ellenére jól szerepeltél, hogy élted meg belülről?

“Az első playek mindig nehezek, bele kell rázódni a meccs ritmusába, ezért is reménykedem, hogy a pénzfeldobás után a támadóink kezdenek, így nekünk is több időnk van felrázódni, Szerencsére így is lett, mire mi következtünk, már minden izgalom és feszültség elmúlik, teljes nyugalomban megyek fel a pályára és csak arra koncentrálók, hogy mihamarabb megfejtsem az elkapóm. Jól látszott, hogy összeszokott egység vagyunk, mert eleinte végig dominálta a mérkőzést a védelmünk. Sikerült egy interceptiont is szereznem, ami mindig remek érzés, ahogy a többiek a nyakamban ujjonganak, megunhatatlan. Végül kijött a felkészülésbeli különbség, a Tigers javára, de annyival nem voltunk rosszabbak, ahogy azt az eredmény sugallja. De szeretném itt is megköszönni a szurkolóknak a buzdítást, igyekszünk több sikerrel folytatni a szezont”

A felnőttek között is nagy szerepet kaptál egész szezonban, az ott szerzett tapasztalataid nyilván itt az előnyödre váltak. Hogy érzed a két bajnokság közti különbségeket?

“Elég nagy különbség van a Divízió 2 és a Junior meccsek között. Ugye már tavaly is játszottam a juniorok között, így nem teljesen felkészületlenül kezdhettem meg a felnőtt bajnokságot. Az az öt-hat mérkőzés nagy előnyt jelentett nekem, volt időm beletanulni az egész fociba. Nagyon sokat köszönhetek az akkori és a mostani edzőimnek is, hogy újonc létemre megbíztak bennem. A Junior bajnokságban pörgősebbnek mondanám a meccseket, vérmesebbek a játékosok, az edzők talán többet is követelnek. A felnőtt bajnokság pedig sokkal fizikálisabb, az erőnek nagyobb szerepe van, minden egyes pillanatban maximumon kell pörögnie az embernek. Kihívás a tapasztaltabb elkapókkal szemben felvenni a versenyt, de még, ha maradéktalanul nem is vagyok elégedett magammal, többnyire sikerrel vettem az akadályokat. A szezon alatt szedtem három interceptiont, de ennél több van bennem és azon leszek, hogy ezt az edzőktől kezdve, a szurkolókon át, mindenkinek megmutassam. Nagyon várom a következő évet a felnőtt bajnokságban, de addig odateszem magam a juniorok között és kiélvezem minden percét, a lehető legjobb formámban.”

Mi pedig sok sikert kívánunk ehhez és kíváncsian várjuk, hogyan alakul a bajnokság tovább!


2018 szeptember 18.