Skill Camp Gödöllőn!
Facebook Youtube Instagram

Következő mérkőzés

Dabas Sparks

Dabas Sparks

2019.06.09.

VS

Info

Budapest Eagles

Eagles

Skill Camp Gödöllőn!

Skill Camp Gödöllőn!

Bár az év vége, már inkább a jól megérdemelt pihenésről szól, ilyenkor sem szabad kihagyni egyetlen olyan lehetőséget sem, amely során fejlődhet az ember. Az „Air Strike Skill Camp” névre keresztelt tábort november végén rendezték, a Budapest Wolves vezetőedzője, Kovács István szervezésében.skill1

A Gödöllői Táncsics Mihály Sporttelepen tartott, háromnapos tábor során, kiváló hazai, és nemzetközi szakemberek kezei alatt edzhettek a játékosok, irányító, elkapó, futó, defensive back és linebacker posztokon. Az irányítókkal, a már említett Kovács István készült, a többi támadójátékossal pedig Spencer Wood, a Munich Cowboys korábbi támadó koordinátora, aki jelenleg a belga válogatott vezetőedzője. Iványi Márton, a Budapest Wolves és a magyar válogatott játékosa, valamint Omari Crittenden, a Budapest Eagles, korábban a USC játékosa, a defensive back-eket vette kezelésbe. A linebacker sort, Sebastian Serrano edzette, aki korábban jó páőr spanyol csapatnál dolgozott és a portugál válogatott vezetőedzője is volt.

A Dabas Sparks csapatát négyen képviseltük. Bíró Krisztián, mint edző, Kis-Prumik Attila és Kovács Dániel (aki eddig juniorként pallérozódott) elkapóként, Tóbi Ádám defensive back-ként vett részt az eseményen. Mindannyian élvezhették a vezetőség támogatását, az efféle, fejlődésre koncentráló alkalmakat, nem szabad kihagyni. A hétvége alatt öt, hosszú, intenzív és roppant hasznos edzésen vehettek részt, ahol a bemelegítés után, egyéni képzésben, majd egymás elleni játékban kellett megmutatniuk magukat a játékosoknak. Az ország minden szegletéből érkeztek a táborba, és valami hasznosat biztosan tudtak magukkal hazavinni. Az edzések elsősorban a megfelelő technikai elemek elsajátítására koncentrált, de itt-ott, egy-egy erőnléti gyakorlat is befért a menetrendbe. A szakemberek nyíltsága és közvetlensége, gyorsan családias hangulatot teremtett. A játék fizikális arca mellett, a mentális oldalát sem hanyagoltál el az edzők, ezzel nem csak fejben kovácsolódtak össze az egyének, de egész hamar, egységként is jól működtek a különböző csapatrészlegek. Kiváló kezdeményezés ez is, a folyamatosan fejlődő hazai futballéletben, remélhetőleg a jövőben is lesznek hasonló megmozdulások.

skill 2

Kis-Prumik Attila: „Remek tábor volt, rengeteg tapasztalatot szereztem! A különféle meccsszituációkról oly’ sok új információval nem gazdagodtam, hisz az a klubomtól, hasonlóan magas szinten megvan, ám az egyéni fejlesztés nagyon hasznos volt. A posztom technikai elemeivel kapcsolatosan sok mindent tanulhattam, bár nálunk, edzésen is van egyéni képzés, sajnos ennyire részletesen nincs időnk belemenni egy-egy alkalommal. Hasznos és színvonalas tábor volt, köszönöm a magyar és külföldi edzőknek egyaránt, valamint klubomnak a támogatást és a lehetőséget!”

Tóbi Ádám: „Nagyon sokat jelent, mikor egy-egy edzésen, csak a saját posztjához tartozó feladatokat tudja csinálni az ember, ezen a hétvégén pedig erre ötször is volt alkalmunk, igencsak bőségesen. Rengeteg hasznos dologgal láttak el minket, olyan apróságokra is figyelve, amikről az ember nem gondolja, hogy jelentősége van. Nagyon tömény hétvége volt, olyan elemekkel, amelyeket jó lenne a saját edzéseinkben is szerepeltetni, hogy szintet ugorjunk. Remélem jönnek jövőre is! Köszönjük az edzőknek és a klubnak is a támogatást!”

 

 

Tóbi Ádám

 


2018 december 10.