Helyzetjelentés a Junior bajnokságról, Szolomájer Balázzsal!
Facebook Youtube Instagram

Következő mérkőzés

Dabas Sparks

Dabas Sparks

GAME DAY

VS

Info

Budapest Eagles

Dabas Sparks

Helyzetjelentés a Junior bajnokságról, Szolomájer Balázzsal!

szolo2

Csapatunk fiataljai nem pihennek ilyenkor sem, tovább pörög a junior szezon. Legtehetségesebb fiataljaink az Eagles színeiben versengenek, akik közül ezúttal Szolomájer Balázst kaptuk el öt villám kérdésre. Balázs már az elmúlt szezonban, a felnőttek között is pályára léphetett, a defense fal közepén pedig nem vallott kudarcot, így biztos, hogy neki is egyre több szerepe lesz a jövőben.

 

Hogy érzed magad az idei szezonban? Csapat szinten nem sok sikerben volt még részetek, de egyénileg, úgy érzed hozod azt, amit elvársz magadtól?

Szolomájer Balázs: “Az idei szezon jóval nehezebb mint az előző. Sokan kiöregedtek és akik bevethetők lennének, azokból is sok a sérült. A játékosaink nagy részének ez az első szezonja – öten maradtunk az előző évi gárdából -, mindent beleadva küzdenek, csak ez néha nem elég azokkal a gárdákkal szemben, akik rutinosabbak. De a játékosok és az edzőink megtesznek mindent.”

Több poszton is bevetnek a juniorok között, de a védőfalban van a te igazi helyed. Vagy esetleg megjött a kedved máshoz is? Tudsz hasznosítani valamit a többi szerepkörödből a jövőre tekintve?

“Mivel kevesen vagyunk, nincs pihenő. Előző meccsen is fent voltam az összes playnél offensben, defenseben és special teamnél is. Így nehezebb koncentráltan játszani. Amikor mindenki megy le a pályáról te meg csak állsz ott… Részben megtisztelő, hogy az edzők úgy látják, hogy ott a helyem, de nem kertelek, nagyon fárasztó. Ellenben nagyon szeretem csinálni és ez sok erőt ad. Ebben a junior szezonban (is) defensive endet és offense guardot játszom, habár az offense fal annyira nem jön be, de ahogy szokták mondani: a csapat az egyén felett. Természetesen a sok játék sok tapasztalatot ad, amire mindenképpen szükség van a felnőttek között.”

A felnőttek között is egyre több szerepet kaptál az elmúlt szezonban és még kapsz is a jövőben. Mi a legnagyobb különbség az eddigi tapasztalatok alapján a két bajnokság között?

“Ha mindkettőt egy szóval kéne jellemeznem, a felnőttet fizikálisnak, a juniort pedig pörgősnek nevezném. Juniorban nincs annyi ideje az embernek és általában az ellenfelek is gyorsabbak, viszont kisebbek. A passzok gyorsabban elmennek és több a toss meg read option.”

szolo.krisztián markó

Az ember azt gondolná, hogy ha a felnőttek között megálltad a helyed fiatal korod létére, akkor a juniorok jóval kisebb kihívást jelentenek számodra. Így van ez a valóságban is?

“Ezt nem mondanám. Juniorok között is rengeteg a jó játékos, ráadásul gyorsabbak a játékok, így ha nem hosszabb passz a hívás. akkor az irányító kezét szinte azonnal elhagyja a labda, tehát nehezebb odaérni.”

Van valami egyéni célkitűzésed a junior szezonra? Mire voltál eddig a legbüszkébb, már ha volt ilyen?

“Nincs számokba foglalt célkitűzésem, csak szeretnék minél jobban játszani. Ami pedig a büszkeséget illeti, attól függetlenül, hogy eddig minden idei meccsen kikaptunk, a csapatra büszke lehetek, mert mindent megtettek amit tudtak.’


2018 október 19.