Értékelő: Sparks – Cowbells2 edzőmérkőzés!
Facebook Youtube Instagram

Következő mérkőzés

Dabas Sparks

Dabas Sparks

2019.06.09.

VS

Info

Budapest Eagles

Eagles

Értékelő: Sparks – Cowbells2 edzőmérkőzés!

Sparks – Cowbells 2

Az őszi felkészülést mi mással is lehetne megkoronázni, mint egy edzőmérkőzéssel. Így október utolsó hétvégéjén Dabasra látogatott a Budapest Cowbells második számú csapata, hogy megmérkőzzön a másodosztályra hangoló Sparks-szal.

SONY DSC

Ugyan egyik fél sem tudott a legerősebb garnitúrájában kiállni, és valódi téttel sem bírt a találkozó, ennek ellenére küzdős, látványos mérkőzésben lehettek részesek a kilátogató nézők. A Sparks támadósora kicsit lassan vette fel a fonalat, az első offenzívát rögtön egy eladott labdával zárták. A labdaszerzés után jó helyzetből tudott indulni a vendég csapat, amire a védőink még nem álltak teljesen készen, így az első döfést a Cowbells játékosai vitték be. Ám ezután megrázták maguk a Szikrák és ellenállhatatlan támadójátékot mutattak be. Elkapóink roppant élesen, végig konzisztens játékot mutatva, igen magasra tették a lécet. Strupka és Turcsány is végig pontos volt, remek védelmet is kaptak falembereiktől, akik szintén nagyot küzdöttek. A futóknál rögtön két újoncot is avattunk, derekasan helyt álltak. A védelem egészen az utolsó playig majd’ hibátlanul tartotta magát, több labdaszerzés mellett, tucatnyi harmadik és negyedik kísérletet sikerült megfogni. Ám a végén egy ordas nagy bakit a Cowbells ügyesen ki tudott használni, így beállítva a 19-13-as végeredményt.

Bíró Krisztián, vezetőedző:Egy rendkívül hasznos edzőmeccset sikerült játszani a Cowbells 2-es csapata ellen. Az igazsághoz tartozik, hogy egyik csapat sem a teljes keretével állt ki. Nálunk 17-en is hiányoztak. De ettől függetlenül sok új dolgot ki tudtunk próbálni offense-ben, defense-ben és special team-ben is. Újoncokat, illetve rövidebb kihagyást követően, visszatérőket is üdvözölhettünk a pályán. A találkozó elején látszott rajtunk a meccshiány, hiszen ősszel nem nagyon találkoztak a játékosok 11-11 elleni szituációkkal, mivel szinte a teljes felkészülésünk az egyéni képzésről szólt. Viszont idővel nagyon szépen felvettük a ritmust és szépen lassan átvettük a játék irányítását is. A következő három offense drive-unk mindegyikét az ellenfél végzónájában sikerült befejeznünk, így félidőben 19-7-es vezetéssel mentünk pihenőre. A második félidőben kicsit megálltunk támadásban, de két mezőnygól kísérletig és egyszer az Cowbells Red zone-jába is bejutottunk, tehát meg voltak a lehetőségeink az újabb pontok szerzésére. Összességében nagyon elégedett vagyok a csapattal, a mutatott játékkal és a játékosokkal is. Sok szép dolgot csináltunk a pályán és fontos pillanatokban tudtunk nagy játékokat bemutatni. Így azt gondolom teljesen megérdemelten nyertünk. Idén ez volt a 7. győzelmünk 2 vereség mellett, aminek önbizalmat kell adnia a folytatáshoz. Illetve visszaigazolást arra, hogy érdemes sokat edzeni, mert a beletett munka megtérül. Ebben az évben nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy sikeresek legyünk. Meg is lett az eredménye Köszönjük a sok kilátogató szurkolónak a buzdítást!

Hrubos Viktor, a védelem csapatkapitánya: A Cowbells 2 elleni meccs védelmi szempontból jó erőfelmérőnek ígérkezett. Nagyon várta már a csapat, hogy végre azokat, amiket gyakoroltunk az őszi edzéseken, kipróbálhassuk élesben is, hiszen posztonként is sokat edzettünk és mint védelem is, viszont a támadók ellen kevesebbet játszottunk most, mint általában. A bajnokságban szereplő csapatból több kezdő játékosunk is hiányzott sajnos, de így több lehetőséget tudtunk adni az újoncoknak, akik akadtak szép számmal, szerencsére. Rögtön szeretném is leszögezni, hogy jól teljesítettek, és szerencsére mindenki élvezte a meccset közülük. Volt egy különleges csapatkapitányunk is. Váradi Péter, aki sajnos egy ideig az utolsó meccsét játszotta költözés miatt, de szokás szerint a maximumot nyújtotta. Mihamarabb várunk vissza Peti! A meccsen cseréltük egymást, majd minden playben, így mindenki elég játékidőt kapott, voltak hibák természetesen, rég volt már utoljára meccsünk, de ezekkel lehetett számolni. A játékainkat egyre jobban végre tudjuk hajtani, az újoncok is beleszoknak lassan a rendszerbe és magába a sportba, szóval alakulunk. Az ellenfél jó játékerőt képviselt, sportszerűek voltak, a közönség remek volt, és az időjárás is kegyesnek bizonyult, ennél jobb már csak az, hogy győztünk.”

És ezúton is szeretnénk megköszönni kilátogató nézőinknek a támogatást, amelynek hála 50.000 forintos felajánlást tudtunk eljuttatni, a Magyar Rákellenes Ligának. Köszönjük! Hajrá Sparks!


2018 november 6.