Egyre közelebb a kickoff!
Facebook Youtube Instagram

Következő mérkőzés

Dabas Sparks

Dabas Sparks

2019.06.09.

VS

Info

Budapest Eagles

Eagles

Egyre közelebb a kickoff!

Március 23-án megkezdi első, Divízió 1-es szereplését a Dabas Sparks, rögtön idegenben, a Budapest Cowbells második számú csapata ellen. Ennek megfelelően, már január elején megkezdték a felkészülést a Szikrák, eddigi legkeményebb szezonjukra. Az év eleji időjárás többször próbálta szabotálni a fiúk felkészülését, de sem a hó, sem az eső, sem a vérfagyasztó hideg nem törte meg a csapat lelkesedését. Ha nem is sikerült mindig a leghasznosabban dolgozni, a mostoha körülményeknek köszönhetően, legalább még jobban összekovácsolódott a gárda, ami az újoncoknak kifejezetten jól jön.

Az előző idényre sokkal jobban átgondolt, felépített, az erősségekre fókuszáló tréningeket hoztak össze az edzők, mint korábban és ezt, erre az évre igyekeznek még magasabb szintre emelni, a csapat minden területére levetítve. Az új posztedzők beiktatása, a játékos és edzői továbbképzéseken való részvételek, a közös videózások, mind ezt tükrözik. A Special Team, a hazai átlaghoz képest, továbbra is hatalmas figyelmet kap az edzéseken és ennek meg is van a gyümölcse. Tavaly, a divízió egyik, ha nem a legjobb spec teamje a Szikráké volt, de hátradőlés helyett, még több munka kíséri ezt a csapatrészt idén. Miközben új és bevált sémák is kipróbálásra kerülnek, az itteni posztokért is nagy harc folyik. Visszahordani mindenki szeretne, mert mindenki villogni akar, az esélyt pedig meg is kapják a srácok.

121212

A támadóknál idén egy óriási aduásszal erősödik a csapat, Garajszki Ádám ugyanis visszatér, és formáját tekintve hamarabb állítanánk róla, hogy pusztán nyaralni volt, mintsem, lábadozni, horror sérülése után. Ádám futásai mellett  a passzjátékba is bevonható, így szélesítve támadójátékunk spektrumát, olyan tehetség ő, aki bármely csapaton tudna lendíteni. A támadófal, az elkapók, és az irányítók szerencsére egyben maradtak, és ez, mikor a csapat eddig ismeretlen vizekre evez, különösen fontos. Külön jó hír, hogy Turcsány Bálint, a 2020-as egyetemi világbajnokságra készülő válogatott bő keretének tagja lett. Innen is gratulálunk.

A védelem kénytelen elköszönni egy, a hazai futballéletben igencsak ismert névnek örvendő alakjától, Habony János ugyanis kihagyja a szezont. A védőfal és az egész védelem meghatározó alakja, már pusztán személye miatt is hiányozni fog, de nincs mit tenni, csak sok sikert kívánni neki az életben! Az ő általa keletkezett űrt azonban, Gulyás Dávid minden bizonnyal képes lesz betölteni, így egyel feljebb lépve a ranglétrán. Amelyik védelmet ő, és a védők csapatkapitánya, Hrubos Viktor tartja kézben, ott nagy gond nem lehet. Mindketten az évek óta tartó, stabilan magas szinten mozgó játékukkal érdemelték ki a csapat tiszteletét, akik igyekeznek még egy fokozattal feljebb kapcsolni ezt a defenset. A mag itt is megmaradt, az ifjabb Garajszki, Gergő is visszatért a keretbe, a név pedig kötelez!

Összességében elmondható, hogy a Sparks ezer fokon pörög, a hétvégén meg is kezdik a szezon előtti edzőtábort, amelyről igyekszünk beszámolni. Végezetül pedig, pár kérdésre válaszol Gecser Máté, a Budapest Wolves és a magyar válogatott meghatározó elkapója, korábbi játékosunk, jelenlegi támadó koordinátorunk.

A Divízió 2 egyik legkreatívabb, leginkább passzorientált támadóalakulata volt a Sparks. A következő szezonra, a felsőbb osztályban is megmarad ez a fajta merészség, vagy, a potenciálisan nehezebb ellenfeleknek hála, konzervatívabb megközelítést láthatunk az offense részéről?

Gecser Máté: – Nem tervezzük az alap játékstílusunk megváltoztatását. Folyamatosan csiszoljuk és fejlesztjük a támadó playbookot minden szezonban elveszünk és hozzá is adunk egy kicsit. Nem lesz ez másképpen az idei szezonban sem. Sokkal nagyobb jelentőséget fordítunk a helyes végrehajtásra és a játékok pontos ismeretére.

A mondák szerint, a felsőbb osztályokban már mindenki erősebb, gyorsabb, ügyesebb. Mennyire irányul a támadók felkészülése a fizikalitásra? Vagy inkább a játék technikai elemeire építetek, ezzel ellensúlyozva a esetleges fizikai hiányosságokat?

Gecser Máté: – Sosem tartoztunk a fizikális csapatok közé, ezért azokat az adottságainkat próbáljuk erősíteni, amiben jobbak tudunk lenni az ellenfeleinknél. Ezért látni tőlünk sok gyors passzra, és kevesebb erőfutásra épülő támadássorozatot.

Van olyan része a támadószekciónak, amely szerinted még mélyítést igényelne, vagy mindenhol megvannak a megfelelő emberek, mind létszámra, mind minőségre?

Gecser Máté: – Jelenleg minden támadó pozíciónk elég mélynek bizonyul, bár még a felkészülés elején járunk. Nagy szerencsénk, hogy a csapat törzse már évek óta együtt van, és az új érkezők is gyorsan be tudnak csatlakozni a rendszerünkben. Ha a szezon startra is megmarad ez a társaság, akkor nincs mitől félnünk idén.

51461703_979114445612436_6018729390634958848_o


2019 február 28.