Divízió 1-es felkészülési mérkőzés!
Facebook Youtube Instagram

Következő mérkőzés

Dabas Sparks

Dabas Sparks

2019.06.09.

VS

Info

Budapest Eagles

Eagles

Divízió 1-es felkészülési mérkőzés!

Október 28-án, délután kettőkor, több dolog miatt is érdemes kilátogatni a Sparks Fieldre! Egyrészt, a támogató jegyet vásárlók között, kisorsolunk egy, a magyar amerikaifutball válogatott által dedikált mezt. Az ebből befolyt összeget, pedig jótékony célokra ajánljuk fel. Másrészt, egy remeknek ígérkező meccsnek is tanui lehetünk, a hazai csapat, a Dabas Sparks fogadja vendégül, a Budapest Cowbells második számú csapatát, egy barátságos mérkőzés keretein belül. Bár tét nélkül játszanak a felek, ne legyen kétségünk afelől, hogy mindkét együttes elkövet mindent a győzelem érdekében. A Sparks játékosok számára különösen fontos ez a találkozó, hiszen a következő szezonra már kicsit hangolva, mégiscsak egy Divízió 1-es csapat ellen kell megmutatni magukat. A felkészülés már korán elkezdődött, nemrég egy teljes hétvégén át tartó edzőtábor képében tapostak tovább, a tavaly megkezdett úton.

A tábor előtt, volt egy edzés, ahol a válogatott néhány tagjának jelenlétében dolgozhattatok. Volt ennek bármi hatása a játékosokra?

Bíró Krisztián, főedző: “Én nem vettem észre semmi szokatlant. Két edzés közt volt a nemzeti válogatott és valószínűleg az ebéd utáni sziesztájukat töltötték, mikor mi dolgoztunk. Így kevésbé volt érzékelhető a jelenlétük, mint amire számítottam. Előzetesen féltem is kicsit, hogy majd nem lesz helyén a játékosok koncentrációja, a külső tényezők miatt. De minden rendben volt és egy nagyon hatékony edzést tudtunk teljesíteni.”

Hogy sikerült az őszi edzőtábor? Elégedett vagy a srácok teljesítményével?

“Összességében jól sikerült és azt gondolom, elértük a célunkat. Nagyon sajnálom, hogy sokan távol maradtak vagy csak 1-2 edzésen tudtak részt venni. De akik ott voltak, mindent beleadtak és kihozták magukból közel a maximumot. Elégedett vagyok a látottakkal”

A Cowbells elleni edzőmeccs erőfelmérő, hogy hol is állunk egy Div 1-es csapathoz képest, vagy inkább az újak beavatása? Vagy egyszerűen csak messze van még a szezon és jó lenne mozgásban maradni?

“Semmiképp sem erőfelmérő, inkább az utóbbi kettő. Erőfelmérésről abban az esetben beszélhetnénk, ha a Cowbells és mi is teljes csapattal állnánk ki és a mérkőzés végig a legjobbjainkat játszatnánk. Az edzőmeccsek –főleg az ősziek –remek lehetőséget biztosítanak a fiatalok, újoncok, illetve a  szezonban kevesebb szerepet kapók beépítésére, kipróbálására és a pozíciójuk megtalálására, éles meccs körülmények közt. Ekkor ki lehet próbálni új dolgokat, vagy olyan régieket elővenni, ami esetleg kevésbé ment a bajnokság során, viszont szeretnénk beépíteni a játékunkba. A meccsnél nincs jobb edzés, úgyhogy nagyon örülünk, hogy sikerült összehozni ezt a találkozót.”

43534327_907243589469203_3299760602569768960_o

 

Egy-egy ilyen alkalom, bizony remek lehetőség új játékosok kipróbálására és ismeretlen arcokból bizony nem lesz hiány a közönség számára. Az ősz folyamán több alkalommal is sikeresnek elkönyvelhető toborzókat tartottunk, Dabason és Kecskeméten  egyaránt,. A lehetőség persze folyamatosan adott bárki számára, hogy lelátogasson edzésünkre és tesztelje magát. Azért lesznek ismerős figurák is, például Turcsány Bálint, aki fiatal kora ellenére,, évek óta fontos tagja csapatunknak. Második számú irányítóként, minden bizonnyal sok játékpercet kap ő is, most hétvégén.

Sokan gondolhatják, hogy a második számú irányítónál hálátlanabb szerepkör nincs a fociban, hisz ha minden a tervek szerint megy, eseményektől mentes számára egy-egy mérkőzés. Rácáfolnál erre a gondolatsorra? Mi a szereped, azon túl, hogy mindig bevetésre készen kell legyél?

Turcsány Bálint:Nem gondolnám hálátlan pozíciónak, hisz ugyanannyi szerepet vállalok a felkészülésben, mintha kezdőjátékos lennék. Nyilván, nem minden meccsen kapok játéklehetőséget, de ettől nem érzem magam egyáltalán kevesebbnek. Az idei szezonban több meccsen is részt vettem, mint irányító, és rengeteg tapasztalatot tudtam gyűjteni ezáltal. Edzéseken igyekszem mindig a 100%-ot kihozni magamból, és ott segíteni a csapatot, ahol tudom. Irányító poszt mellett holderként is funkcionálok, illetve a tavalyi szezonban elkapóként is kivettem a részem olykor. A célom egyértelmű, hogy a jövőben átvegyem a támadóegység „vezető szerepét“.

Juniorként elkapó pozícióban többször feltűntél, láthatunk esetleg a felnőttek közt is jövőre, ebben a szerepben még (többet, mint tavaly), vagy ez csak amolyan mellékállás volt, maradsz az eredeti helyeden?

Úgy vélem, ez csak egy mellékállás volt. Szeretek elkapóként is játszani, hisz annak is meg van a maga hangulata, és nehézségei. Elkapóként leginkább arra kell figyelned, hogy rendesen fusd meg az útvonalad, illetve futójátéknál, hogy blokkolj a futónak, persze az sem utolsó, hogy, el tudd kapni a labdát… Irányítóként az egész pályát látnod kell, és olvasnod a védelmet, majd a megfelelő játékosnak juttatni a labdát, hogy sikeres legyen a play. Juniorként úgy gondolom eredményes voltam elkapóként, de ahhoz, hogy „labdádba tudjak rúgni” a nagyok között, rengeteget kellene fejlődnöm. Az elsődleges célom pedig, hogy irányítóként tudjak fejlődni a lehető legtöbbet.”

A hamarosan következő edzőmeccsen, már Div 1-es csapat ellen lépünk pályára és valószínűleg jócskán kapsz játékpercet az edzőktől. Hogy érzed, mennyivel lesz ez egy magasabb szintű védelem, mint az eddigiek, több időt fektetsz-e a felkészülésbe? Bár tét nélküli meccs lesz, jelent-e terhet, hogy az eddigieknél jóval keményebb ellenfél ellen kell bizonyítanod a felkészültséged?

Óriási izgalommal várom ezt a mérkőzést. Nyilván, sokkal fizikálisabb, és tapasztaltabb játékosok ellen fogunk játszani, mint eddig, de nem erre kell koncentrálnunk. Mindenki a saját feladatára figyel, és ha 100%-ot nyújtunk, akkor bármire képesek lehetünk. Nem telik el nap, hogy ne gondolnék a vasárnapi meccsre, amely egyszerre tűzbe hoz, másrészt pedig van bennem egy kis izgalom is. Úgy érzem, felkészülten vágok neki a hétvégének, és nem lesz probléma. Annak ellenére, hogy ez egy tét nélküli meccs, bízok benne, hogy sikerül bizonyítanom a csapatomnak, az edzőimnek, és magamnak is, hogy van keresni valóm a pályán!”

Még egyszer, hogy ne feledjük, Október 28. 14:00, OBO Aréna, Dabas Sparks – Budapest Cowbells DIV1-es edzőmérkőzés! Mindenkit várunk szeretettel, hajrá Szikrák!

 

43377450_907245026135726_1450369438921523200_o


2018 október 27.