Díjaztunk legjobbjaink
Facebook Youtube Instagram

Következő mérkőzés

Dabas Sparks

Dabas Sparks

2019.06.09.

VS

Info

Budapest Eagles

Eagles

Díjaztunk legjobbjaink

December 14-én került megrendezésre az idei Dabasi Sportgála, ahol minden évben díjazzák, a dabasi sportéletben kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolókat. Számtalan sportágban képviselték idén is a várost, természetesen az amerikai futballt sem felejtették el, így a Duna Bowl-ba jutó, fennállásuk legjobb szezonját a hátuk mögött tudó, Dabas Sparks sem maradt említés nélkül.

A Sportgálán a legjobb felnőtt játékosnak járó díjat, Strupka Andrásnak, csapatunk kezdőirányítójának ítélték oda, aki egyénileg is elmondhatja magáról, hogy eddigi pályafutása legjobb szezonján van túl. A Divízió 2 teljes mezőnyét is figyelembe véve, kiemelkedő számokat hozott, mindezt roppant kiegyensúlyozott teljesítménnyel, végig magabiztosan. A legjobb junior korú játékost illető kitüntetést, idén Katona Zsombor vehette át, aki a korosztályos bajnokság mellett, a felnőtt csapatban is remekül helyt áll, mint kezdő cornerback. Fiatal kora ellenére rendkívül szorgalmas, szomjazik a tudásra, és több fontos megmozdulása is volt az év során.  Az alapszakaszban összeszedett két interception mellé, a döntőben is rakott egyet és biztosak lehetünk benne, hogy a jövőben még sok labdaszerzéssel fogja gyarapítani a csapatot. Gecser Máté sem távozott üres kézzel, aki a Budapest Wolves és a Nemzeti Válogatott meghatározó tagjaként, továbbra is roppant fontos láncszem a Sparks családban. A tavalyi szezonban már támadó koordinátori szerepkörben segítette csapatunk munkáját, nélküle biztosan nem lett volna ilyen pofás és produktív az offense. Ezen az estén, házon belül is lezártuk az évet, a vezetőség összegezte a tapasztaltakat, kiosztottuk a saját díjainkat is, majd nekiláttunk az új szezonnak, célok, tervek és lehetőségek felvázolásával.

48277431_569576476874704_7100140522987061248_n

De egyelőre maradjunk a díjazottaknál. A legjobb támadójátékos díját, egy igazi, meg nem énekelt hős kapta, akinek munkája igencsak mostoha, hiszen ha jól végzi, abból a néző mit sem vesz észre. Ő pedig nagyon jól végezte, egész évben, olyan hozzáállással, mely minden fiatal számára követendő példa lehet. Katona Sándor, az egész szezonban hatalmasat küzdő támadófal legbiztosabb pontjaként, abszolút megérdemelten lett 2018 legjobb támadója. A labda másik oldalán, a védelem legjobbja, szintén nem végez álommelót, hiszen egyedüli safetyként, gyakran kerül kényes szituációkba. De Ferentzi Márk rendre kihúzza a csapatot a slamasztikából, talán nincs is megoldhatatlan helyzet számára. Számos szerelés, leütött passz és labdaszerzés tarkította idén is a repertoárját, stabilitást és nyugalmat adva, az előtte lévő társaknak. Idén már a speciális csapategység legjobbja is díjazva lett. A special team minden meccsen tudott villanni, legyen szó blokkolt rúgásról, hosszú field-goalról, labdaszerzésről, vagy touchdownokról. De Bíró Krisztián pontjai nélkül, kevésbé lett volna sikeres a szezon. Nagyon fontos mezőnygólok, extra pontok és tucatnyi jó punt fűződik a nevéhez, így teljesen megérdemelten lett az első, díjazott spec team játékos. A legjobb junior kategóriában nincs változás a Sportgálán látottakhoz képest, Katona Zsombor a jövőben is meghatározó játékos lehet a posztján. A legtöbbet fejlődött játékos díját sem övezhette sok vita. Kis-Prumik Attila második szezonjában egészen nagyot robbantott, előlépve a Div2 egyik legjobb elkapójává. 17 elkapásból, 491 yardot és 8 touchdownt szedett össze 2018-ban, mindezt úgy, hogy az első három fordulóban nem találkozott labdával.

A csapat most egy rövid pihenőre vonul, de január elején már folytatódik is a felkészülés,hiszen nincs sok idő és máris kezdetét veszi a Divízió 1-es bajnokság!

48362226_220534015392291_5471459894659907584_n


2018 december 16.