A szikrák a HFL-ig érnek!
Facebook Youtube Instagram

Következő mérkőzés

Dabas Sparks

Dabas Sparks

2019.06.09.

VS

Info

Budapest Eagles

Eagles

A szikrák a HFL-ig érnek!

Gőzerővel készülünk hétről-hétre, hiszen minden meccs roppant fontos az idei divízió kettes szezonban, de félszemmel a nagyokra is figyelünk. Büszkék vagyunk arra, hogy Dabason játszó játékosaink közül többen kerülnek be a Magyar Válogatottba és a HFL-be. Az első fordulót követően, őket kaptuk el pár kérdésre.

Gyulafalvi Máté korábbi defensive endünk, aki a junior válogatott kapuját is betörte már, jelenleg a Budapest Wolves színeiben játszik, de a jó kapcsolat megmaradt.

 Hogy érzed magad Budapesten, milyen az új csapat?

Gyulafalvi Máté: Nagyon jól érzem magam. Az elején hozzá kellett szoknom az új csapathoz, új csapattársakhoz és a pesti edzésekhez is. Úgy érzem, sikerült gyorsan felvennem a ritmust és nagyon szeretek itt lenni.

Sikerült gyorsan hozzászoknod a játékstílusukhoz?

Gy. M. : Igen, valójában ez tetszik a legjobban, így könnyű volt hozzászokni. Az első edzések óta látom a társaim szemében, hogy nyerni akarnak és ezért mindent megtesznek. Az edzéseken és meccseken is küzdenek, ahogy csak tudnak. Nekem ez a mentalitás nagyon szimpatikus volt.

Mennyivel másabb a HFL-ben játszani, mint a Divízió 2-ben?

Gy. M.  Nagy a különbség, legalábbis nekem a falban. Nagyobb, erősebb és technikásabb emberek állnak elém sokszor, mint azt eddig megszokhattam Divízió 2-ben, de ez is tetszik, mert van benne kihívás és ettől is fejlődök.

Milyen volt az első meccs?

Gy. M. Nagyon jó volt. Sajnos csak keveset voltam fent a pályán, de ettől függetlenül én nagyon jól éreztem magam és büszke vagyok a csapatomra.

29352219_10156362623417369_8740151784446297626_ofotó: Lehmann Viktor

Gecser Máté továbbra is nagyon fontos szereplője a Dabas Sparks szezonjának, koordinátori szerepkörben óriási segítségünkre van. Játékosként nem csak a Budapest Wolves, de a magyar válogatott oszlopos tagja, valódi, követendő példa lehet a dabasi fiataloknak. A Wolves az első fordulóban, a Fehérvár Enthroners csapatát ütötte ki 35-7-re.

Milyen volt az első meccs a Budapest Wolvesszal?

Gecser Máté: Jó meccs volt, felkészülten mentünk oda és sikerült győztesként elhagyni a pályát.

Számítottál ilyen nagy pontkülönbségre?

G. M.: Minden mérkőzésre győzni megyünk és ki tudtuk használni a gyengeségeiket. Nagyon jó volt a védelmünk, így nekünk csak a pontgyűjtéssel kellett foglalkozni.

Mennyire tartottatok a Fehérváriaktól?

G. M.: Egyik csapatot sem becsüljük alá, megfelelően felkészültünk a játékukból és sikerült végig dominálni a meccset

Mennyire nagy kihívás játékosnak és edzőnek lenni két különböző csapatban?

G. M.: Megterhelő, viszont a két liga sorsolásának köszönhetően mind a két helyen ott tudok lenni és teljes értékű munkát végezni.

Garajszki Ádám ugyan nem képes osztódni, szerencsére nem is kell neki, hisz a sorsolásnak köszönhetően, mindkét csapatában kulcsszerepet vállalhat. A szabályoknak hála, a Sparks egyik legjobbja, egy másik fővárosi csapat, nevezetesen a TD Store Eagles mezét is magára ránthatja a szezonban. Az idénynyitón a címvédő, a Budapest Cowbells ellen maradtak alul, 26-7-es arányban.

Milyen a játék az Eaglesben?

Garajszki Ádám: Tetszik a csapat és nagyon hamar sikerült beilleszkednem. A játékunkon látszik, hogy sok az új játékos köztünk, és hogy újoncok vagyunk a HFL-ben. Ennek ellenére látom benne a fantáziát és a jövőt.

Mennyire nagy feladat egyszerre két csapatnál teljesíteni, amik ennyire különböznek egymástól?

G. Á.: A két csapat játéka nagyon sokban különbözik, de hamar megtaláltam az összhangot az irányítónkkal és a falemberek nagy részével is, így nem volt nehéz felvenni a ritmust.

Mennyivel ütnek nagyobbat a Divízió 2-ben?

G. Á.: Sokkal nagyobbat ütnek : D

Milyen élmény volt az első meccs?

G. Á.: A vereség ellenére jó élményként éltem meg a meccset, és szerintem a körülményekhez képest megtettem, amit tudtam a csapatért.

 

29665130_2042154226021519_6521321873996437486_ofotó: Zsila Sándor

Köszönjük az interjút, és sok sikert kívánunk a továbbiakban nektek!


2018 április 12.