2020 Egyetemi Világbajnokság: Asztalos Sándor a keretben!
Facebook Youtube Instagram

Következő mérkőzés

Dabas Sparks

Dabas Sparks

GAME DAY

VS

Info

Budapest Eagles

Dabas Sparks

2020 Egyetemi Világbajnokság: Asztalos Sándor a keretben!

A hazai sportéletből egyre nagyobb szeletet magának kívánó futball, a jövőben sem lesz népszerűtlenebb. Hazánk rendezheti, a 2020-ban esedékes Egyetemi Világbajnokságot, mely sokkal nagyobb dolog, mint elsőre hangzik. A felkészülés máris megkezdődött, hiszen augusztus legvégén elkezdték lefektetni, a 2020-as válogatott alapjait, egy három napos edzőtábor képében. Büszkén jelenthetjük, hogy csapatunk fiatal védőjátékosa, az egyre több szempárt magára vonó tehetségünk, Asztalos Sándor is meghívást kapott. Az alábbiakban vele olvashattok, egy villám-interjút.

U20 válogatott

Asztalos S.: „A táborba először Sződy Ferenc hívott, akkor még csak szóban érdeklődött, hogy vállalom-e. Én természetesen igent mondtam, butaság lenne, nem minden, ehhez hasonló alkalmat megragadni, már csak a további fejlődésem érdekében is. Két héttel ezután, már jött is az e-mail, hogy várnak”

Rutinos táboros vagy már, hogy tetszett és hogy zajlott a mostani?

“Mátraháza nagyon szép hely, remek helyen volt a szállásunk, jó körülmények között, na meg jókat étkeztünk is. A három nap alatt négy darab, három óra körüli edzésünk volt, ahogy szokás, külön fejlesztve a csapategységeket, gyakorlati és elméleti részekkel egyaránt. A második nap külön emlékezetes marad, mikor este felkocogtunk a Kékestetőre, aztán persze le is.”

Voltak ismerős arcok? Hogy látod a csapaton belüli konkurenseket?

“Szinte majdnem mindenki ismerős volt már a korábbi táborokból. Egy-két új srác érkezett, de hamar megtaláltuk a közös hangot velük is. Elég nagy a konkurencia, mert mindenki nagyot küzd a bekerülésért és odateszik magukat, amennyire tudják. Most még lehetetlen megítélni a helyzetem.”

Egy ideje más szemszögből is nézned kell egy-egy edzést, hiszen a Sparks, egyre jobb eredményeket felmutató utánpótlásáért, többek közt te is felelsz. Építgeted már az edzői karriered is?

“Huhú, igen, az edzői pályafutás. Amit csak lehet, próbálok ellesni. Igazából, amiket most csináltunk, mind ismerős feladat volt már korábbról, de jó látni újra és újra, hogy egy-egy feladatot, gyakorlatot, miképp lehet felépíteni, hogy minél jobban menjen. Ez mindenképp pozitív hatással lesz az új szerepkörömre is.”

Összességében, hogyan értékelnéd a mostani táborban történteket?

“Az biztos, hogy nagyon örültem, hogy ott lehettem, de ha őszinte akarok lenni, nem vagyok a legelégedettebb magammal. Persze nem vagyok elkeseredve. Tanultam elég sok dolgot, volt amit eddig nem jól csináltam, szerencsére most tudtam rajta javítani. A posztedzők is rengeteg újdonságot tudtak mutatni, a tackle adásban is fejlődtem. Ha láttam volna magam kívülről, könnyebben meg tudnám ítélni, hogyan is szerepeltem, mindenesetre, ha minden jól megy, novemberben folytatom.”

Mi pedig novemberben újra kikérdezünk, köszönjük, gratulálunk és további sok sikert!

Egyetemi-vb-fisu-fehérvár


2018 szeptember 11.